pondělí 17. září 2012

Co je to mikrokogenerace?


Mikrokogenerace je proces, při kterém dochází k výrobě tepla a zároveň k výrobě elektrické energie při elektrickém výkonu do 30ti kW. Hlavním produktem mikrokogenerace je teplo, vedlejším produktem je elektřina. V praxi se jedná o vysoce efektivní způsob vytápění a ohřevu teplé vody, při kterém je současně vyráběna elektrická energie pro vlastní spotřebu.

Mikrokogenerační jednotka tedy kombinuje funkci plynového kotle a domácí elektrárny, takže společně s ohřevem topné a teplé užitkové vody vyrábí vždy také elektřinu.

Společnost  STIRLING ENERGY S.R.O. je výhradním zástupcem švédské firmy produkující mikrokogenerační jednotky Cleanergy 9 kWe.

Mikrokogenerační jednotky Cleanergy 9 kWe jsou vhodné do bytových domů, rehabilitačních center, poliklinik, skleníků, bazénů, průmyslových výroben s velkou spotřebou tepla či elektrické energie.

Jedná se o ekonomicky vysoce atraktivní topný systém se Stirlingovým motorem.

Proč Stirlingův motor?

Stirlingův motor Cleanergy V161 je nejvíce a nejdéle nezávisle testovaným motorem svého druhu. Motor používaný dnes, vychází z původního švédského technického designu a je výsledkem více než 20-ti letého vývoje. Nezávislé testy ve Francii, Španělsku, Spojených státech a Rusku prokázaly, že účinnost i životnost motoru jsou na světové úrovni. Motor byl rovněž podroben řadě různých zkoušek týkajících se bezpečnosti provozu a úrovně emisí a vedle několika certifikátů získal vysoce prestižní ocenění Modrý anděl.
Stirlingův motor je vhodný pro všechny typy instalací výroby bioplynu a je velmi tolerantní k nízké úrovni metanu. Při zachování vysokého výkonu a účinnosti dokáže kogenerační jednotka spalovat bioplyn s obsahem metanu pouhých 45%. V praxi to znamená, že suroviny na výrobu bioplynu nebo skládkového plynu není nutné zpracovávat a plyn může být použit přímo z fermentační nádrže.

Pro více informací, výpočet návratnosti investice či obchodní spolupráci kontaktujte společnost  STIRLING ENERGY S.R.O.


Související články:

Co je to mikrokogenerace
Mikrokogenerační jednotky Cleanergy – rychlá návratnost vaší investice
Mikrokogenerace – Moderní technologie budoucnosti, která navíc může generovat zisk
Mikrokogenerace – Kombinovaná výroba tepla a elektrické energie pro domácnosti i firmy
Mikrokogenerační jednotky k vidění v nově otevřené provozovně
Mikrokogenerační jednotky se Stirlingovým motorem pro výrobu tepla a elektřiny






Žádné komentáře:

Okomentovat